onsdag 20 april 2011

Ägg-Läggare!!


Min brors höna (Silver någonting..) En mycket fin och trevlig rashöna. Jag tycker hon ska heta Snöh (tyst 'h') Eftersom det är 'höns' baklänges och hon är vit och fin som snö :3
Siri
Här ser man vilka fina poffiga fötter hon harTänkte att den andra vita hönan skulle heta ' Prillan' efter hönan i 'Pettson & Findus' men ingen tyckte att hon såg ut som en Prillan, så det blev 'Odet' istället, eftersom hon är så stor och magestätisk att hon skulle kunna vara en svan, så hon fick sitt namn från 'Svan Prinssesan'. Hon blev kär i äggläggar-redena där hon kröp in och somnade.
(Tror att hon var en Brahma)Tuppen! Som vi döpt till Figaro.
Han är lite mesig och han favoriserar de bruna 'vanliga' hönshybriderna.Siri och Mucklan på den här bilden.
Mucklan är den svarta hönan (Austrailensk Orpinton) Och hon är 'min' höna :D hon är sjukt fin och trevlig, sutit i min knä någon timme nu på eftermiddagen, men hon blir lite mobbad av de andra (bruna hybriderna).. Döpte henne till Mucklan för att hon ser ut som en Muckla (efter mucklorna i 'Pettson & Findus')
Siri är den gråspräckliga hönan (Kochin) mycket trevlig och snäll tjej.De bruna hönshybriderna är de tråkigaste av gänget, men de kom till rätta desto fortare, var genast igång med att hälsa på tuppen, äta och dricka..


Men de blev bra på bild ändå.. De är väldigt svåra att se skillnad på så de har inte fått namn än.
Bestämda namn hittills är då.. (Eftersom inte alla är med på bild)

Mucklan
Snöh
Odet
Siri
Orpan
Freja

(Vilket är alla rashönsen)

Och tuppen Figaro


3 kommentarer:

Linnéa sa...

Åååh, hönor! <3 Och lagom till påsk också, toppen ju :D Snygga bilder som vanligt, gillar speciellt den 3:e uppifrån! Väldigt fint ljus och den ser nästan ut som en målad tavla :)

Pernilla sa...

Ha ha! Vilken fin presentation! Känns som jag känner hela gänget nu! Stor påskkram

Lisa sa...

Superfint! De bruna hybriderna är verkligen fotogeniska men Mucklan har finast ögon!!