tisdag 31 maj 2011

Mysteriet med den försvunna Hönan
I en och en halv vecka har vi haft en höna som varit borta. Vi misstänkte att vi haft en räv frame, sörjde hennes antagliga död och gav upp letandet efter ett par dagar. 7 dagar senare kommer hon hem igen. Vi hoppar alla upp och ner av vetskapen att vi inte har rävproblem, men tycker dock att hon är en rätt stor knäppis som bara försvann sådär. När vi släppt in henne i hönsgården den dagen åt och drack hon hysteriskt, men betedde sig ganska konstigt, blåste upp sig och ville genast lämna gården igen. Eftersom vi precis fått tillbaka våran luggslitna höna vistiterade vi henne, tog bort massa fästingar och höll henne inne bland de andra den natten. Nästa dag försvann hon igen när de alla fick gå ut, och hon kom inte tillbaka till natten. Idag kom hon tillbaka mitt på dagen ( Då jag äntligen lärt mig skilja på alla de 6 bruningarna kunde jag se vilken som var vår rymmarhöna.) jag tänkte att de måste finnas en anledning till att hon går iväg hela tiden. Så jag vaktade henne en lång stund för att se vart hon skulle ta vägen igen när hon ätit färdigt. Rätt som de var så började hon gå iväg igen. Jag och Muum följde efter henne. Hon gick in i skogen bakom vår parkering in i bråten och gamalt skrot. Där inne, i en gammal skottkärra, la hon sig, i sitt lilla bo med över tio ägg.

Så våran rymmar höna var aldrig någon rymmare, hon ville bara bli en mamma. Men eftersom hennes plats var mycket dåligt vald, där hon lätt skulle kunna vara ett byte för räv eller grävling byggde jag och Muum i hönsgården ett nytt avskärmat bo till henne, där hon skulle kunna vara ifred, säker och ha närmare till mat och vatten. Hon var inte glad när vi flyttade henne och äggen, mycket mera aggressiv än vad hon någonsin varigt, hon morrade och bet. Vi skyndade oss att lägga in äggen i hennes nya bo som hon genast fixade till och la sig till rätta i.

Ännu ett fall löst av Emme, mästerdetektiven.
Hehe. Kanske inte riktigt.

Och det bästa av allt!!! Vi kommer få KYCKLINGAR!!


Btw, på bilden har vi precis hittat hennes bo, men vi gav henne lite halm att mysa till det med, den har hon inte hittat själv.3 kommentarer:

Anonym sa...

Emme du är BÄST!
Kram Mum

carro^^ sa...

guuud va häftigt med kycklingaaaar! :D aj wantz 2 :c <3<3

Lisa sa...

Fantastiskt! Den historien är ju bara helt och hållet bäst! Ring mig när det börjar kläckas! Kram.