torsdag 6 september 2012

HÖGA BERG OCH DJUPA DALAR.Hemma från fjällen.
Det var en mysig vecka bland berg och myrar.
Plockat massor med hjortron i år, fanns mycket mer en vad det gjort sedan jag var liten. Har också upptäckt att det är mycket gott att ha på frukostsmörgås. (På söt special bröd), också därför det blev så mycket bilder på hjortron i år..
Bestigit ett berg, ett berg vid namn "Getryggen", true story. (och Täljstensberget nästa dag, om den "kullen" gills) Det tog några timmar men var mycket mysigt, det ger fantasitsk utsikt, och enda gången under veckan som jag såg renar, och dessutom fina bilder på molnen som låg mot berget och på päronen som jobbar sig nerför i dimman. När vi kom upp låg det ett envist moln iväg, så där såg vi tyvärr inte så mycket.
Kantareller har  plockats, och de skiljer faktiskt ganska mycket i fjällkantareller och vanliga, både smak, lukt och konsistens, men de är otroligt goda ändå.
Jag tog några promenader ut på myrar och vägar själv också när jag bara ville se världen med kameran. Där av alla vattenbilder. Fjällen är täckt med små fina bäckar och jag har äntligen börjat förstå hur man ska använda kamerans inställningar i bländare och slutartid för att få till fina bilder på vatten (bara lite senare än alla andra) trixet är framförallt att stå helt still, man vill ju att resten av bilden ska vara skärpt även om vattnet ska röra sig av tiden, och släpa stativ ut på myren känns.. lite dumt.

Så här ser ni summeringen av 5 grader varmt väder på 700 m över havet 60 mil från Uppsala som gav dessa bilder.2 kommentarer:

Lisa sa...

Fantastiska!! Här kommer mina favoriter:
Bild nummer två uppifrån - de röd-gröna bladen med skugga på, underbara!!
Bild åtta uppifrån - mörka skyar och skuggorna i vattnet, gud vilken effekt, riktigt mäktigt!
Bild nio - galet snyggt, så trolsk!
Vattnen är ju bara så vackra, underbart att du lyckas fixa till den där galet snygga effekten med kameran! Härligt. Så impopnerad, men det var ju inget nytt...

Pernilla sa...

Stora hjortronbilden är fantastisk!!! Älskar färgerna!
/P