fredag 4 oktober 2013

BANOFFEE PIE, KANELBULLAR OCH RÅDJUR.


Idag är det kanelbullens dag, men mamma ville baka något mera speciellt eftersom vi ska ha mys med hela familjen ikväll, och för första gången träffa lillebrors flickvän ordentligt. 

Så kanelbullarna bakade vi  igår, och idag bakade vi en Banoffee pie. Jag visste inte vad det var, har aldrig ätit eller hört talas som en sådan paj förut.  Men en sådan letade vi i alla fall reda på receptet till och bakade. Jag har hittills bara provat de olika delarna i tårtan var för sig under bakningen, men allt är sinnessjukt gott så det kan inte gå fel.

Kakbottnen är olika mjölsorter, smör och socker. Ovanpå har vi brett ut kokad och kondenserad mjölk, vilket jag aldrig provat förut, men det var sinnessjukt gott. Det smakar som kola. Och sedan är det Banan, grädde och karamelliserade nötter och riven choklad.

Komplicerad bakning, men väl värt det.

Sedan fotograferade jag pajen, bullarna och rådjuren utanför fönstret.

2 kommentarer:

Carro sa...

Johoo du har visst hört talas om det förrut!! Det är ju med i love actually! :D när hon ringer på dörren hos killen som har en crush på henne och har filmat hennes bröllop och när han öppnar dörren så säger hon "Banoffie pie?!" :DDDD hur va nya flickvännen btw?! :)) <3<3

Lisa sa...

Det var sinnesjukt gott...