torsdag 21 augusti 2014

Min systersons födelsedag
Okej.
Världen är upp och ner och allting ut och in.
Allting ändras i en ryslig fart och jag springer framåt så fort jag kan och står samtidigt stilla apatisk och handlingsförlamad.

Jag väcks i morse av min plingande mobilsignal. Svarar omtöcknat och hör min mammas upprymda stämma. Min syster är på BB. Jag springer upp ur sängen och väcker Caspian med nyheten. Äter snabbt frukost, tar hand om hönsen och ringer min nya skola. Nu är det på riktigt. Båttiden är kollad, skolan varskodd och ankomst och allt planerat.
Det är på riktigt.
Efter det kastade jag i mig mackor och tog moppen till tåget och till stan. Träffade min tatuerare som fyllde i min tatuering. Sprang till arbetsförmedlingen och skrev ut mig. Träffade mamma på stan som knappt kan hålla tårarna tillbaka. Efter ett fika med enda samtalsämnet undrar-vad-gör-Lisa-just-nu, och frenetiskt telefon-kollande gick vi höga på livet och kollade på barnkläder. Höll i små sockor, boddys och mössor och bara stönade. Sedan mötte vi upp med pojkarna och åkte till ikea. När vi står och tittar på skrivbord får vi ett mms från Beto med en bild på en liten mörkhårig bebis och Lisa. Jag har fått en systerson! Jag blev så till mig att jag hoppade jämfota, skrek rakt ut, ursäktade mig till folket som stirrade på mig med - "JAG HAR BLIVIT MOSTER!" Sedan gick jag av misstag ut genom en branddörr och startade larmet i hela byggnaden. Hehehe. Bara jag lyckas med sådant.

Jag träffade henne så sent som igår. Jag fick håret toppat när hon kom andfådd in med magen i vädret. Idag är den magen tom och hennes famn full. Livet är häftigt.

Allt ändras i en ryslig fart och allt är så otippat. Bebisen är en vecka tidig, arbetsförmedlaren trevlig, en kille ler mot mig om och om igen på tåget och en rävunge gick upp och satte sig på vår förstutrapp.

Jag blir inte klok på idag.
Jag kan inte tänka.
Inget stämmer men ändå är det väldigt, väldigt bra.
1 kommentar:

Lisa och bebis sa...

Åh, vad fint skrivet!! Ja, det var verkligen en märklig dag! Så så underbar och jobbig. Men så så värt allt!! Nu är han äntligen här!!!