fredag 8 februari 2013

CARL - MIN NYA TRO TJÄNARE.

Jonatan, min nikon D80 har tjänat mig mycket väl i över fyra års tid.
Han har lärt mig massor av saker och tagit fantastiska bilder och tillsammans har vi tagit 86 000 exponeringar, över 160 % av vad den är förväntad att klara av.

Men eftersom han fått damkorn i sensorn och ett väl använt yttre har jag börjat spåna det senaste året på att det kanske skulle vara på tiden att uppgradera till ett bättre och nyare kamerahus. 
Var då sugen på att hoppa en bit upp på kamera stegen och skaffa en D700, en fullformatig proffskamera.
Men den lilla rackaren var för det första bara en dröm idé som kostar över 20 000 kr och dessutom orsakar dess fullformat att den inte fungerar med de fem objektiven jag redan har.
Men jag ändå fast besluten att uppgradera till en kamera med titeln "professionell" istället för "konsument". 
Då hittade vi D300s. 
Den fotograferar i samma DX format som D80 och fungerar därför med objektiven, men är ändå en extremt välutrustad och kunnig proffskamera. 
Plats för dubbla minneskort, reagerar super snabbt, tyst slutare, stor LCD skärm.. ja det kan skrivas ganska mycket. 
Den verkade vara det självklara valet.

Lång historia kort; pappa hittar just en sådan kamera på tradera auktion i nyskick till halva nypriset, och bara 300 exponeringar gjorda. Bjöd, vann, och idag har jag hämtat ut min jättefina nya kamera. 
Den är mycket större och tyngre än Jonatan.
Den har också fått ett eget namn - Carl. (Ja, kamerorna ska ha namn)  Efter den andra brodern i "Bröderna Lejonhjärta", min favorit Astrid Lindgren saga. 


Har försökt att lära mig den en stund nu. Men det finns otaliga nya saker. Instruktionsboken är lika stor och tjock som en medelklassig roman.

Men jag är glad. 

Nya fotografier kommer säkert inom kort.


3 kommentarer:

Carro sa...

Ååååh va roligt!! :D kan vi inte fota i stan stockholm/uppsala i vår?! :D OCH VADÅ KARL?! >< fuuult :c jag ska kalla honom för skorpan ;>

Lisa sa...

Fy fasiken vad roligt! Grattis till en ny superkamera och kompanjon!! Jag gillar namnet. Det är grymt! Ser fram emot att få en guidad visning av underverket!

Unknown sa...

Carl = Good stuff