torsdag 5 december 2013

Första snön.


Jag sprang ut med kameran i det vackra snöfallet en massa gånger idag. Jag kunde inte få nog, det blev ju bara finare och finare ju mer snö det kom. Enklare blev det ju inte heller när jag ville använda mig av alla mina tre kameror.

Idag har jag storstädat hos fåglarna, så nu har dem det adventsfint.
Och jag åt jättegod lunch med mamma, en tomat-morot-zucchini-soppa med riven parmesan, en brasa och snön fallande utan för fönstret.

Mys.Igår gjorde jag två konstiga saker.

1. Vi hittade en nässelfjäril i bilen på väg in till stan. Att släppa ut-ut den kom vi på skulle döda den ganska fort, så den fick följa med i bilen tills vi var framme vid en blomsterhandel. Då fångade jag den i händerna och tog med den in till alla blommor. Där släppte jag den och den flög iväg. Expediterna såg rätt förvånade ut.

2. Morris (min katt = mitt barn) smet ut vid 22:30 tiden och alla skulle gå och lägga sig, och han kunde ju inte vara ute hela natten i minusgrader. Jag var redo för att krypa ner i sängen, men ställde mig och ropade på bajsungen. Han kommer springande fram till mig på förstutrappan, vänder sedan och springer ut och bort igen sådär retligt som betyder "följ mig och fånga mig om du kan". Jag tog på mig ett par gympaskor och gick efter honom. Han sprang framför mig och stannade först när vi kommit ut i det totala mörkret. Då lägger han sig ner på rygg på marken och tittar på mig. Jag lyfter upp honom i min famn och tittar på stjärnorna. klockan var 22:30,det var -2 grader ute,och jag hade endast en t-shirt och trosor på mig. Så stod jag där ute i mörkret med en knaskatt i famnen och tittade på stjärnorna.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Vilka fina händelser du berättar om! Sådana där små guldkorn som är liksom magiska på något sätt och som gör att livet blir lite så där extra levande. Underbart!

Pernilla sa...

Ouuh polaroiderna ser fantastiska ut! Måste få se nästa gång jag kommer! /P