onsdag 29 januari 2014

På mitt jobb.


Mamma var nyfiken på hur det såg ut på min arbetsplats så när jag slutade kom hon och hälsade på några minuter och jag visade henne runt. Hon tog även med sig min kamera så att jag kunde ta lite bilder på alla de söta kor som bor där.

Tog lite snabba bilder på lite kalvar och mjölkkor.

Alla har ett id i öronen men jag har börjat ge dem lite egna namn, i alla fall dem som har mycket personlighet och som jag ser mycket av. Till exempel, 1022 på tredje bilden, kallar jag för 'Stora-Svart-Vit', för hon är den största och grannaste av alla korna, hon måste nog nästan vara över 170 cm i mankhöjd. Min gosiga, hjälp halmare 1041, kallar jag för 'Kladd-Nos'. Det är även hon som är på polaroiden längst ner. Den blev vikt i min ficka och blev lite förstörd, men det gjorde att den blev ganska häftig. Sen har vi ungdjuren och kvigorna, dem som är mest hysteriska och intensiva. Där går bland annat ungtjuren 8044, som jag kallar för 'Headset-Förstöraren' av den enkla anledningen att han skulle gosa så mycket att han slet sönder mitt headset. Där går också 'Lill-Ferdinand' och 'Ljus-Huvud' som alltid är de två som står kvar när alla andra går och kör upp mularna i mitt ansikte och stirrar på mig med stora ögon.

Och juste, I måndags föddes en kalv när jag var där också. Den natten hade det fötts en annan kalv som precis tagit sig upp på fötter bredvid sin mamma när jag kom på morgonen och sedan när jag var där kom den andra. Det var häftigt. Den var liten, blött, kladdig och skakande, men mycket söt.


1 kommentar:

Lisa sa...

Jaaa! Vad coolt att äntligen få se! Har undrat så hur det är där i ladugården! Ser väldigt mysigt ut, men förstår att det är tungt slitgöra. Mysigt med kalvarna och med "Stora-Svart-Vit" och "Kladd-Nos". De låter så härliga de där brudarna!