torsdag 27 mars 2014

Jag hade nästan glömt att det kunde vara såhär.Idag vaknade jag den vackraste av vårdagar.
Idag hade hela min familj ett liv så jag var ensam hemma. Jag åt frukost och matade hönsen. Efter det tog jag min min kamera och min cykel och drog.
Det är fortfarande mars, men ljuset och känslan idag talade för sommar. Med klarblå himmel, en öppen landsväg, en svag bris och sjungande fåglar cyklade jag iväg. Jag hade en frid och lycka som känns overkligt såhär efteråt. Jag hade nästan glömt att det kunde vara så. Kännas så bra.
Jag cyklade min vanliga runda. Den där 23 km sträckan som går genom skog och fält och förbi den lilla sjön i skogen.
Jag mötte en fasan herre vid husen och hästhagarna i lilla Klivinge, tre stycken rådjur i skogen, ett par svanar vid sjön och oändligt mycket fjärilar.
Citronfjärilar, pärlemorfjärilar, påfågelögon, nässelfjärilar och sorgmantlar. Har nog aldrig sett så många olika arter fjärilar redan i mars.
Överallt växer blåsippor och tussilago och fåglarna har verkligen kommit igång med sina sånger. Till och med den vårigaste av dem alla, den som min mamma och bror började kallar för "damp-fågeln" för många år sedan eftersom de inte visste vad det var för fågel (vilket vi senare slog fast var bofink, men den fortsätter att kallas för damp-fågeln hemma hos mig) sjunger för full hals.

Jag stannade vid sjön, vid andra vackra platser i skogen och vid bäcken. När jag la mig ner för att fotografera blåsipporna blev jag kvar ett tag på marken där jag bara låg och tittade upp på skogen.
Jag kom hem drygt två timmar senare. Då åt jag en snabb lunch, och drog sedan ut filt, kudde och bok på gräset, släppte ut de taggade fåglarna som sprang ut ur hönsgården och gick förnöjt och betade och sandbadade runt där jag satt och läste i två timmar.

Jag har haft en bra dag. Idag var jag glad att jag inte hade ett jobb.


Och just det, idag fyller min fina Carro 21 år, så jag tycker hon ska få ett blogg-grattis också förutom det bästa grattis-smset hon någonsin fått av någon. Grattis!!!

Hehehe, jag älskar hur våra konversationer går. Vi kom in på telefoner och jag fascinerades av att de fortfarande har en hemtelefon.

Jag- Hahaha, ni är lite gammalmodiga. x) 
Carro- Ska du säga som har en ladugård på tomten. x) 
Jag- Hahahahahahahahah det är fan sant xD 

Hehehe, skrattade högt för mig själv.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du är underbar och jag älskar hur du skriver så vackert, förutom de fantastiska bilderna. Kram mamma

Lisa sa...

Håller med, dina texter är lika vackra som dina foton.