fredag 25 april 2014

Att turista i sin egen stad, och mitt livs största köp.Igår vandrade jag runt på Uppsalas soldränkta gator med en kamera i vardera hand. Staden var fantastiskt vacker igår. Kändes lite som att jag var utomlands. Jag tror inte det var värmen, de exotiska blommorna eller det trevliga människorna specifikt, utan mera känslan av att staden var för vacker för att finnas så nära hem.

Överallt satt människor ute i solen, längs ån och på uteserveringar, glasskioskerna hade långa köer och varannan minut stannade någon (gammal som ung) för att lukta och fotografera magnolia och körsbärsblom.

En tant började prata med mig när jag fotograferade magnolian. Hon sa att äta en falafelrulle och att sitta och titta på magnolian i solen var det bästa av två världar. En annan tant började prata med mig när jag fotograferade körsbärsblommorna, hon sa "Visst är det helt fantastiskt vackert?" Och till det kunde jag bara hålla med. Efter månader av mörker och kyla blir vi alla på den här breddgraden helt knasiga av solsken färger och liv. Alla känner likadant.Idag sedan har jag storhandlat mat, hönsfoder och hämtat ut min senaste analoga film.
Men det största är att jag gjort mitt livs största köp. Jag köpte nämligen idag en Mac book pro. (AHHHHHH?!!!!)
Kändes nästan löjligt när jag stod med alla mina kontanter på Media markt. Och hur hade jag råd med detta? Jo, jag sålde min bil. Bubblan från 1974 som jag ändå inte kunnat köra eftersom jag inte har fixat mitt körkort ännu. Sedan vi hittade den för ett fyndpris på blocket har jag mest fixat till den. Tvättat, vaxat, dammsugit (hysteriskt mycket efter föregående ägarens hund som såg ut att ha spenderat största delen av dagarna i den.), bytt tutta, skrapat bort rost och målat om torkarbladshållarna.
Så jag sålde den med vinst.
En bra dator känns som en investering, och för fotonördar är ju mac bäst, det är ren fakta. Så nu kan jag lämna min pc som förstör alla filer som läggs på externa hårddiskar (jag har bränt mina fotografier på CD i flera år på grund av detta), och som har en skärm som leker epilepsianfall varannan minut.
Men jag har aldrig ägt något så dyrt i mitt liv. Jag vågar knappt andas på den.
Men det blir nog bra. Den blir nog awesome.


3 kommentarer:

anna sa...

Åh, kan du inte lägga upp några av dina nya analoga bilder på bloggen?

Älskar Bubblor, men tror att en Mac är en bra investering. :) Har en Mac Book Air som jag är jättenöjd med.

Lisa sa...

Jag vet, jag kände likadant när vi fick hem vår underbara MacBook Pro! Jag vågade knappt peta på den och for med putstrasan på den hela tiden. Men har nog aldrig varit så nöjd med en dator i hela mitt liv! Finns inga andra ord än totalt jäkla AWESOME!!!

Pernilla sa...

Wow! Hur är datorn! Vill veta allt. Visst är den super! Kram!