måndag 5 maj 2014

Att städa efter tre generationer - Björktrastens bebisar.

Det roligaste med dödsboet igår var björktrastarnas nykläckta bebisar i trädet utanför. Förra gången ruvades det ägg, och till en början trodde jag att det gjorde det fortfarande för det var väldigt lite pipande ifrån boet, det det gick inte att se ner i det från balkongen och marken. Men det visade sig att de hade tre små kala pyttebebisar i boet. Men eftersom jag bara kunde ana en liten del av dem så visade Åsa och pappa mig vägen från vinden till taket, och därifrån kunde jag se (läses fota) ner i boet. De passade på att ta ner den gamla parabolen samtidigt. Åsa satte också ett rep runt min midja för säkerhetskull när jag kröp runt på taket.
Emme is livin' on the edge och lever livet som ni kan se.

Förutom det så delades det prylar i massor. Alla åkte hem med fulla bilar och släp. Jag fick en jättefin låg och lång bokhylla-sak. Var så taggad att jag gjorde rent den, oljade in den och tog in den på mitt rum samma kväll. Den gjorde sig otroligt bra hos mig. Jättefin. (Bild kommer säkert snart.)


Bebisarna kommer att växa där i boet, och jag kommer ju att åka tillbaka snart igen för att fortsätta dokumentationen.
3 kommentarer:

Carro sa...

Åh vilka fina bilder! Superfin pippi :* <3<3

Lia sa...

Kom och fortsätt dokumentera de fina fåglarna på söndag vettja! Då kommer jag ner med tåget. Landar i Sthlm strax efter 12:00 och åker direkt till Sundby om det blir någon träff.

Hoppas vi ses!

Lisa sa...

Coolt att ni fick fota fågelbäbisarna. Underbart. Härligt att ni också fick med er något fint hem! Du får visa hyllan (och datorn) nästa gång. Vi missade ju det idag...!!