lördag 28 juni 2014

På äventyr i Danmark dag 1, del 1

Nu är jag hemma igen. Har rest hela dagen idag och kom hem vid 19:00 tiden. Nu har jag duschat av mig resdammet (läses smuts, svett och blod) och känner mig som en ny människa, som man brukar säga. Vi har haft en jättefin liten familjesemester på äventyr i Danmark. En resa till vackra platser utan bestämd rutt eller mål. Ett sorts low-budget äventyr. Med matvaruaffärshandlade luncher på resande fot och nätter på B&B, färjebänk, fyrapersoners rum på hotell, och sommarstuga hos familjevän.

Första dagen spenderades mycket i bil och på stränder. Vi åkte längs kusten och stannade på de vackra stränderna. Picnicked i hamnen, åt god glass, och åkte vidare. Jag fascinerades hela tiden över hur vackert Danmark är. Atlanten skulle lika gärna kunnat varit Medelhavet, överallt fanns böljande fält och kullar och deras hus ser nästan alla ut som rena pittoreska idyllen. Vattnet var förvånansvärt varmt och skönt (knappa 20 grader) och vi hade riktgt tur med vädret alla dagarna. Om jag varit frisk skulle jag definitivt badat. Men så var inte fallet. Jag har gått runt med rinnande näsa och hosta hela tiden, men det har avtagit i och med att dagarna gått. För mig betyder dock förkylning näsblod. I massor. Så jag har blött näsblod överallt under hela resan, men jag är ju van, även om mänskligheten runt om uppenbarligen inte är det.

Första dagen tog jag så mycket fotografier att det får bli två inlägg från den.

Jag har kommit hem med över 1100 digitala fotografier, en full 36-rulle analogt och fyra nya polaroider. Så jag har lite att jobba med...

Ett äventyr som gav nya erfarenheter och uppenbarelser. Precis sådär som äventyr ska göra.


(Observera att blogger roar sig med att förstärka röda toner i bilderna som inte ska finnas där och att pixla till himlarna. Detta händer bara ibland av någon anledning och detta frustrerar mig som massor, men eftersom jag bloggat här hela min bloggtid känner jag inte för att göra en ny någon annanstans, så jag tar ett djupt andetag och hoppas att det fixar det någon gång snart.)

5 kommentarer:

Unknown sa...

Båten och fåglarna bilden var awesome! Fina bilder på mig också!

Anonym sa...

Fiiint vi funderar också på Danmark i sommar. Ge tips! Stor kram och krya på dig! Pernilla

Carro sa...

ååååh ser så mysigt ut! <3<3<3

Anonym sa...

Å, Emme! Ingen fotar som du! Jag ÄLSKAR dina bilder så att jag börjar gråta! Dom är magiska...
Såå vackra. Vilket spännande ljusfenomen/ljusvarelse du har på några bilder, den gröna lilla ljusa bollen.. OCH regnbågen som jag älskar såå...

Många kramar från Inanna

Lisa sa...

Krabban är en favorit. Lillebror är SNYGG som vanligt. Och alla dessa sädesfält är ju bara magiska! Underbara foton!!