måndag 2 juni 2014

JAG KOM IN!


"Har du kollat posten idag? För det ligger ett brev här till dig från Ålands folkhögskola."

Mamma håller i ett kuvert med skolans logga. Jag hade inte kollat posten. Hjärtat börjar rusa, ångesten sätter in, jag lägger mig ner på hallmattan. Hade jag fått svar redan? Jag hade ingen lust att öppna brevet. Jag orkade inte fler dåliga nyheter.  Mina år sedan jag tog studenten har varit jobbiga. Anorexi och depression. 'Nej, du klarade inte uppkörningen, nej du fick inte jobbet, nej, nej, nej.. ' inget har gått min väg.
Förens idag.

"Öppnar inte du det, så gör jag det."

Hon rev upp brevet och läser fort de första orden med tjock röst och blanka ögon.

"Du har kommit in!"

AHHHHHHHHHAAAAA?!?!!!!!!!!!!

Mamma gråter och läser vidare, Jag lyfter upp Impanema i luften och skriker. Skriker upp till lillebror vid sin dator, ringer till Pernilla, till Lisa i Spanien, smsar till Carro, springer ut med brevet till pappa på gräsklipparen och skriker lite till.

Jag kom in.

Min drömutbildning. Ett ettårigt naturfotoprogram. Massa fakta kom med mitt besked, samt en terminsplanering. Det är så mycket roligt som vi ska göra så jag fattar inte. Kajakpaddling, fjällvandring, bergsklättring, besöka Norges fotoskola (som ligger typ så långt norr ut som Norge går) och fotografera norrsken, praktisera hos fotografer och massa annat.

Jag kom in.

Jag är fortfarande i chock. Jag ska flytta till Åland och 'plugga' fotografi i ett år. Kursen börjar på min födelsedag, den 25 Augusti och jag är en av de 8 eleverna som antogs.

Jag kom in.

Arbetsprover, personligt brev, personbevis, ansökningsblankett, referenser, cv och betyg skickade jag in.

Man fick bara skicka in fem bilder. Jag valde dessa efter dagar och veckor av beslutsångest, efter fem personers åsikter och förslag, efter att jag skickat efter bilder som kommit hem i posten och sedan ångrat mig och beställt om igen. De skickades i utskrivet A3 format tillsammans med allt det andra.Jag kom in!


5 kommentarer:

Lia sa...

ÅHHH EMME! Vi är så HIMLA glada för din skull! Du är så sjukt värd den där värdefulla platsen på den där superspännande utbildningen. Jättegrattiskram från oss! <3

Anonym sa...

Jaaaaaaaaaa! GRATTIS!! Åh vad glad jag blev. Blev tårögd! Jag är såå stolt över dig Emme! Du är såå värd det här. Du är världens bästa fotograf, så det är klart du blir antagen. En av 8!! Jippie!

Puss och kram
Inanna

Carro sa...

JAAAA SÅ HIMMLA KUUUUL!!!!!!!!! :DDDD ÄR SÅ HIMMLA GLAD FÖR DIN SKULL!!!!!! :*** <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Alexx sa...

Alltså sitter ju här med tårar i ögonen. Fan va kul!! Grattis!

Lisa sa...

GARTTIS GRATTIS GRATTIS!! Jag vet ingen som är mer värd det här än du. Och jag vet ingen som kommer att rocka den här utbildningen mer än du! Fantastiskt!!! Jag är så stolt storasyster!!! Du är BÄST hjärtat, glöm aldrig det!!! Kärlek i massor.