onsdag 30 juli 2014

Kreta dag 1Dagens smygfotografering:Hej alla söta!

Igår kväll kom vi hem igen.  Det har varit precis sådär fantastiskt som det ska vara på semester. Byn vi bodde i; Paleochora, var jättefin, vi hittade en bra och billig lägenhet att hyra (dock efter en del letande och en natt i ett litet rum utan ordentlig dusch, AC och tillsammans med kackerlackor), havet var otroligt varmt och stränderna fantastiska, alla greker otroligt trevliga, det fanns mycket gott att äta (och italiensk kulglass varje kväll) blåa dörrar i massor, vackra uteserveringar och bouganvilla...

..Getter, granatäpple- och olivträd, grekisk honung och yoghurt till frukost varje dag, små slingrande bergsvägar som ger tryckande öron och skrämda mammor, en stekande hetta, lösa hundar, karga landskap med röd jord och taggiga växter, magra katter, en värld utan källsortering och grekiska tanter och gubbar som alla ser ut som typexemplet av grekiska tanter och gubbar.

Jag har läst ut två böcker och börjat på en tredje, blivit pepparkaksfärgad, simmat, solat, ätit, skrattat, dykt, fotat, strosat, plockat snäckor, skaffat ett gäng nya vänner på fyra ben, spelat hög musik till resorna över bergen, smygfotograferat människor, och matat magra katter.

Det har varit jättebra.
Kom hem till ett Sverige som nästa var lika varm,  två skrikande kelsjuka katter som helt klart har fått uppmärksamhetsbrist under veckan och ett gäng fåglar som alla sprang så fort de kunde ur hönsgården till friheten efter en vecka av inspärrning.

Detta är bilderna från dag 1.  Det blev några tusen bilder på resan, och fler kommer inom kort.3 kommentarer:

Lisa sa...

Oh, vilka fantastiskt fina semesterbilder. Underbart!! Vilka färger!!

Keta sa...

Hej Emme, härliga bilder,ser att ni haft en toppen semester. Så vackert!

Pernilla sa...

Alltså den blå färgen på dörrarna. Den är ju nästan overkligt blå. /P