tisdag 15 juli 2014

Milstolpe
Det var svårt att ta en bild på höger arm med min stora tunga kamera, så efter några misslyckade försök ropade jag in lillebror som fick ta en bild på min arm åt mig.

Juste, glömde jag säga det? - Jag har tatuerat mig!!!

Något jag nu kan kryssa av från min innan-jag-dör-lista.

Det blev en kompass-atom och solsystem i ett. Jag ville ha en form av kompass och letade, letade, letade i timmar på nätet. Ville inte ha en för vanlig, inte för tråkig, inte för mycket kanter. Tillslut hittade jag en liten teckning någonstans långt inne och gömt i internets rymd, och blev kär. Gjorde om den lite grann så som jag ville ha den och sedan var det bara att köra. Världen, riktning och byggstenen för liv i ett.

Tatueringen står för min längtan och mina drömmar om att se världen och är en milstolpe. En guldmedalj som säger att jag klarat av allt det där som jag trodde skulle döda mig.
Jag är väldigt, väldigt nöjd.

Jag gjorde den idag och allt överblivet bläck som kladdat runt på huden har inte riktigt gått bort än, sedan ska det läka, och blekna lite så att skuggorna träder fram som de ska. Men redan nu är jag super nöjd. Den sitter på insidan av min högra underarm och det tog en och en halv timme att göra för min duktiga tatuerare Ida, på Rough Stuff i Uppsala. Och gjorde det ont? Ja, jo, lite grann. Det känns som att ha en nål i armen, vilket är precis vad man har. Det känns, sticks och svider lite, men det är inte så farligt. Jag skulle säga att på en 0-10 skala, där 0 är 'smärtfritt' och 10 är 'jag dör', så gick det mellan 1-3 beroende lite på vad hon gjorde.

Hela familjen är tatueringssugen nu.

2 kommentarer:

Lisa sa...

SÅ SNYGG!!!!!!! Men så är du ju snyggast också och förtjänar den snyggaste tatueringen! SNYGGO!

Anonym sa...

Den. Är. Magnifik.
/P