onsdag 6 augusti 2014

kantareller

Idag var jag ensam hemma. Efter frukosten tog jag kameran och moppen ut i skogen. Bara valde en väg på måfå och gick in i skogen. 29 grader i skuggan idag, så endast iklädd shorts och linne skruttade jag runt i granarnas hem. Otroligt skönt och nästan inga mygg var det. Gick ut för att leta djur och bara vara i naturen, men djur var det ont om, och kantareller gott om. Jag vandrade runt i värmen och hittade kantarellställe efter kantarellställe. Som tur var hade jag tagit med mig en påse, ut i fall att. Så jag satt i tystnaden och värmen på den torra mossan och bara plockade mitt aptitretande guld. Jag hittade också en liten förfallen stuga med en handmålad skylt som sa "Jägarvillan", (kan fem kvadrat kallas för villa?) Jag gick in och hittade tändstickor, ljus och bilder på väggarna. Allt var dock täckt av spindelnät och mögel och hade uppenbart inte rörts på många, många år. Där fanns också en skriven skylt som löd "Byggt år 1936 av Evert, Ivar, Oskar och Einnar".  
För nästan 80 år sedan var det fyra män ute i skogen och byggde en liten stuga. Bortglömd historia som jag sprang på av en slump. Sådant tycker jag är häftigt.1 kommentar:

Anonym sa...

Allvarligt?!!!! Det är så coolt! Jag måste få följa med och titta på stugan nån gång! Sånt där är det bästa jag vet! Spännande! Tog du bilder? Jag är så nyfiken! /Novali