söndag 26 oktober 2014

Frusna älvar och snötäckta bergPå torsdagsmorgonen gav vi oss ut på tur. Vi åkte in i Alta på vägen och hämtade Per-Arnes fina husky Nanook och åkte sedan minibussen ut till en fjord ungefär en timme bort. Sedan var det bara att börja gå. Min ryggsäck vägde mer än vad den gjorde i Rondane för jag hade med mig massa varma kläder och all kamerautrustning, så det var ganska tungt, och stor del av vägen var uppför, men det gick bra. Vi gick en tid som jag aldrig räknade med klocka, men som jag skulle estimera på någonstans under 2,5 timmar från start tills vi hade valt tältplats.

Det var svårt att hitta lä, och det lyckades vi inte riktigt med. Vi slog upp tälten och lämnade allt utom kamerautrustning och gick runt och fotograferade alla vackra platser i närheten tills det blev mörkt. Frusna älvar, snötäckta berg och kvällsljus. Det blåste så mycket att jag gled iväg när jag satt på isen och blåste omkull när jag satt på marken. Vantar, människor och kameror blåste iväg om vart annat den dagen.

När mörkret kom lagade vi middag och gick sedan och la oss. Jag hade dubbla underställ, tunna termobyxor, en ulltröja, en fliströja en super collegefilströja, och jacka, ullmössa och dubbla vantar och strumpor på mig denna dag och höll värmen riktigt bra. Men efter middagen var jag frusen och det var skönt med en varm sovsäck och en Vanja och Hanna att ligga nära. Planen var att gå upp om det blev klart och norrsken och även att gå upp och fotografera soluppgången nästa morgon.

Vi pratade i timmar (eftersom klockan bara var 18:30 när vi la oss) och somnade sedan till ljudet av en vinande tältduk och känslan av frihet.
2 kommentarer:

Lisa sa...

Härliga tider i Norge märker jag! Underbart!!

Pernilla sa...

Vilket fantastiskt ljus i bilderna! Jäklar va bra du har det! Kraaaaaaaam