tisdag 21 oktober 2014

NordlysNär detta norrsken, eller nordlys som det heter på norska, dök upp på himlen igår kväll tappade jag greppet helt. Jag skrek, skrattade, hoppade runt, och upprepade samma "ÅÅÅHH HERREGUD!!!" om och om igen (vilket tydligen dessutom inte är någonting man ska säga vid en kristen skola) Att se riktigt stort norrsken har varit en dröm för mig i många år. Jag var så glad att jag var hög. Jag kände ingen kyla eller trötthet (jag som höll på att somna ståendes minuter innan) Norrskenet var överallt. Åt alla håll. Jag visste inte var jag skulle rikta kameran. Överallt rörde sig vågorna på himlen. Till och med rakt ovanför oss. "Titta, titta, titta!!!" skrek jag till Elin och Molly varannan sekund, som om de inte kunde se norrskenet utan att jag pekade ut det för dem. Jag är mer intensiv än vanligt när jag är hög.


Vi kom hit igår kväll vid sju. Ett flyg från arlanda till Oslo där vi hämtade ut väskorna, lämnade in dem igen, skyndade genom securityn (där halva klassen blev stoppad och fick sina kameraväskor noggrant kollade) och sprang till gaten längst bort i hela flygplatsen för att gå på nästa plan som flög oss till Alta. Det mörknade fort och när vi gick av planet var luften bitande kylig, marken förödande hal och ett litet norrsken lyste på himlen. Det var precis sådär som jag hade drömt om och hoppats att det skulle vara.

Vår lärare Per-Arne är jätteduktig och trevlig, skolan och internatet är superfint och alla andra elever på skolan är jättesnälla.

Så det har varit en perfekt början.

Ska snart ut och leta mera norrsken och sedan ska jag försöka sova. Imorgon ska vi på dagstur, och på torsdag ska vi iväg till ön Söröya och tälta två nätter. Full rulle.
4 kommentarer:

Unknown sa...

Åååå vilka fina bilder!! Så härligt att allt är så bra. Tänker på dig! <3 Kram mamma

Carro sa...

Oh jäääklar va häftigt!! Sjukt häftiga bilder juuu!! :D

Lisa sa...

Guuuuuuuuuuuuuud vad coolt!!!!! Längtar efter dig. Alve skickar puss till finaste mostern.

Pernilla sa...

Åh Herre Gud! (förlåt den kristna skolan). Jag får gåshud! Det är ju så vackert! Jag önskar att jag också fick se på riktigt! /P