lördag 8 februari 2014

En film om våren.
Hade tänkt lägga filmen direkt här på bloggen, men det tyckte inte blogger, så jag länkar den här till er istället. (och som alla alltid skriver, glöm inte HD)

Jag har lekt lite med filmfunktionen på kameran sedan jag fick den förra vårvintern, men inte haft någon koll på hur man redigerar och sätter ihop en film. Men för någon kväll sedan fick jag en lektion i filmredigering av min fina bror på hans stationära dator med super-proffs-filmredigerings-program. Det blev ju inte proffsigt för det, eftersom det är första filmen jag någonsin redigerat ihop, men jag är ändå nöjd. Meningen med 'redigeringen' var egentligen bara att jag ville sätta ihop de filmsnuttarna jag tagit till en film.

Dessa filmbitar filmade jag under en sådan där idyllisk vårdag när jag bara vandrade runt i skogen och fylldes av våren. Sådär så att jag ville vårskrika som Ronja rövardotter. Fåglarna sjöng, bäcken porlade, solen sken och vårblommorna blommade.

Suck.. Så mycket jag längtar till våren. Därför tänkte jag att det var ännu viktigare (och retligare..) med en vår-teaser.


För detta, gott folk, är vad vi har att se fram emot om vi står ut några veckor till.

3 kommentarer:

Siri sa...

Tycker om filmen mycket, väldigt stämningsfull. När handlingen inte är så dramatisk är det på nåt sätt en större utmaning att göra det bra, och det tycker jag att du har lyckats med verkligen. Längtar så till våren just nu!
Håller också på och klipper ihop min första film någonsin, hoppas det blir nåt bra av det tillslut.. :)
Om du har lust att ge några tips så finns det folk som behöver dom.. ;)
kram och pepp!

Pernilla sa...

OJ va fin! Fick lite obehagligt mycket vårkänslor bara :( Gud vad jag längtar. Stor kram P

Lisa sa...

Åh, vad vacker! Bra jobbat. Visste inte att du var en strålande filmare och redigerare också! Fint när ljudet var kvar trots att bilderna ändrades, gav helhet och stämning.
Men jag bara dör för att jag inte orkar vänta till våren ju!! Vill också vårskrika med dig i vitsipporna!! Stå ut, stå ut...