fredag 16 maj 2014

Magi.
Idag blev Kerstin mamma!
När jag kollade hennes ägg i förmiddags fanns där en fantastiskt söt gul-grå kyckling. I år har vi valt ruväggen med omsorg och dem är alla från våra trevligaste och vackraste hönor. Vi har fått tre brahma kycklingar och en Orpington. Någon av dem kan vara en blandning av de båda, men de är båda så stora och fina raser, så det blir säkert en fantastisk blandning.

Efter den gulgrå föddes en brun-grå-gul kyckling från Brittas ägg, sedan en grå kyckling med gul mage ur Ruths ägg och sedan en mörkgrå-svart kyckling.
Jag är så glad att jag var hemma hela dagen idag och att jag därför har kunnat följa hela födelsen. Jag spenderade halva dagen på en filt på gräsmattan med A Storm of Swords och den stora hönsen som har fått gå fritt hela dagen, och andra halvan inne i hönshuset hos Kerstin och äggen. Kerstin är en så snäll höna, så hon lät mig knuffa upp hennes mage någon gång ibland för att en titt på bebisarna under henne, till och med låna dem för att pussa lite fort.

Få saker är så magiskt som att se ett ägg vara ett ägg..ett ägg..ett ägg, dag efter dag tills helt plötsligt en liten näbb har sönder skalet och kycklingen där inne börjar pipa hysteriskt.
Naturens under.
Magi.

Nu har bara Kerstin ett ägg kvar, det ägget hon själv la efter att hon börjat ruva. Det dök upp ett dygn senare så det är helt förståeligt att hen inte har kommit ut än, men jag hoppas att hen mår bra och föds imorgon.

Åhh kycklingar.. Jag blir så lyckligt i själen av de små pipande sötnosarna.


2 kommentarer:

Carro sa...

Haha nej men åååh så söta!!! :** haha så söta när dem ligger på varandra i handen :$ <3<3

Lisa sa...

Åh gud vad läckert!! Det här var verkligen magi!! Jag håller med. Underbara bilder. Vilket ögonblick! Jag blir helt rörd. Så vackert. Tänker på augusti... Fantastiskt!!!