torsdag 3 juli 2014

Vad som helst kan hända.


Idag har jag en dag utan gränser. Idag känns det som om vad som helst kan hända. Vad som helst. Generellt...

Precis nu flög det in en nattfjäril och satte sig mitt på min datorskärm. Som för att säga "ja precis så är det, så trevligt att du inset det"

...Generellt känns det som att vi alltid ska vara förbereda på att allt kan hända i negativ bemärkelse, "du kan dö imorgon" och "man vet aldrig vad som händer" och jag har inga problem med att ta det. Så är det. Men det betyder också att jag imorgon kan vinna på lotto, bli jättelycklig för ingen speciell anledning, rädda en bebis ur ur ett brinnande hus eller kanske springa på min själsfrände. Vad som helst kan hända. Statstik kan bara berätta så mycket och det osannolika inträffar. Människor blir träffade av blixten, hittar varandra bland 6 biljoner andra, befinner sig på rätt plats vid rätt tidpunkt och saker går deras väg.

Nu har jag släppt ut fjärilen. Jag tog den i händerna och öppnade fönstret och såg den flyga iväg i skymningen.

Mamma hade ett quote inramat i massagerummet när jag var liten där det stod-
"Idag, vänta dig det bästa, vänta dig ett mirakel"
Och jag förstod aldrig det. Om jag skulle vänta mig ett mirakel varje dag, skulle jag bli ledsen varje dag mitt mirakel inte kom. Att jag skulle gå och hoppas på något som aldrig kom. Men nu förstår jag att texten inte handlar om ett barn som drömmer och väntar på den specifika presenten i julklapp. Det handlar om hopp. En tilltro för morgondagen.

Och bara att tänka så gör mig gladare. För jag vet inte vad som händer imorgon.
Vad som helst kan hända.

Livet är en bergochdalbana. Slappna av och känn hur resan kittlar i magen.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Åh älskling!Vad fint du skriver, som vanligt ;) Så underbart att det känns så, och vad roligt med nytt perspektiv och insikt...Jag älskar dig <3

Lisa sa...

Tror att du är en av de bästa jag känner på att predika detta. Hela matgrejjen är så klockren i den filosofin: "Om jag skulle dö i morgon, skulle jag då ha ångrat att jag åt den här chokladkakan/chipsen/eller annat som annars kan få lite ångest för?". Svaret är ju alltid så självklart: NEJ! Så därför försöker jag förvänta mig mirakel, även om det är en "vanlig måndag".