söndag 1 februari 2015

11 från termin 1

Jag har varit sjuk de senaste dagarna och mycket av den tiden utslagen på soffan med kuddar och filtar har jag använt till att redigera om mina bilder i lightroom, som är min nya kärlek. Jag har ju haft lektioner av proffset Monika på min praktik och nu applicerade jag det jag lärt mig på mina egna fotografier. Rawfilerna visar inte utan ställning all den skönheten som fanns på platsen, de blir grådaskiga och matta eftersom de samlar på sig så mycket information som möjligt. De behöver ställas på rätt sätt för att återspegla verkligheten.  Och det där är en svår konst som inte automatiskt sitter bara för att man kan och tycker om att fotografera.  Men det är kul och jag lär mig massor. Jag har också börjat göra en portfolio med bilder som jag ska lägga på min kommande hemsida.

Om en liten stund ska jag packa in alla mina saker i bilen och åka med Hanna tillbaka till Åland för termin två på äventyret. Pappa skjutsar oss hela vägen med alla våra saker. Löjligt snällt.


Vi börjar nästa vecka med vinterlandskaps fotografering och sedan rullar terminen på långfärdsskridskor,  nya äventyr tillbaka uppe i Alta, vintertur på skidor i Jotunheimen, projekt resa till Madeira, sedan är det redan maj och då ska vi till Gotland eller Öland och på skärdgårdsvecka med kajakerna.

Bästa utbildningen? Ja!

3 kommentarer:

Lisa sa...

Allt låter bara helt fantastiskt! Hoppas vårterminen blir underbar. Synd bara att vi inte fick träffa dig innan den rullade igång...

Pernilla sa...

Åh va roligt att du lärt dig så mycket bra på praktiken. Jag vill höra allt om hur du haft det! Nästa termin låter ju helt awesome den med.
Underbara bilder!
Hare fint tjejen!
/P

Unknown sa...

Det här är nog bland det finaste jag någonsin sett! Du är helt otroligt duktig!
/Josefina