måndag 7 april 2014

Att städa efter tre generationer - Dagen då vi tömde vinden.

Det fanns mycket fina gamma leksaker.
Och några leksaker som du kommer att se i dina mardrömmar inatt...


Igår var det full fart i dödsboet. Först flyttade vi allt som ska delas till ett eget rum på nedervåningen, sedan tömde vi farmors gamla sovrum på det sista och började skyffla ner skit från vinden. Vi har jobbat på att ta ner saker från vinden massor med gånger, och idag lyckades vi äntligen tömma den.

Med en lang från vindens inre till farmors sovrum tog vi ner de resten av de ofantliga mängder skit som fanns kvar där uppe. Därifrån kastade vi ut det vi fick kasta genom fönstret ner i containern utanför. Containern var proppfull vid dagens slut, och då hade vi ända hoppat och stampat ihop innehållet flera gånger.

Från längst in på vinden kom det bland annat en trampbil, en lådbil, tio gamla resväskor fyllda med papper, hockeyklubbor, skidor, gamla utemöbler, kartonger som knappt höll ihop med porslin och renfällshår, mattor, barnsängar, sovsäckar, skräp och mera skräp.

På nedersta bilden syns även en del av det läskiga Hitler-älskande-rasistiska saker vi hittade. Affischer och bilder med hakkors och Hitler, en guldbrosch med ett hakkors och en liten minibok med titeln Der Fuhrer. Läskigt och vidrigt.

När vi behövde en paus från det fysiskt krävande jobbet delade vi lite smycken och påsksaker. Mycket av smyckena ska värderas, men jag fick ett halsband med en sten formad som ett hjärta med mig hem och familjen fick mycket fina gamla påsksaker.

OCH jag kände mitt systerbarn sparka för första gången! Hur coolt är inte det?

Det finns fortfarande massor med grejer kvar, men idag kom vi ändå väldigt långt.
Skönt att känna att det går framåt.2 kommentarer:

Unknown sa...

Riktig lirare den där blåklädde killen som hoppas i containern #justsayin'

Lisa sa...

Men fy fan vad vi är bäst!! Vi tömde hela jääävla vinden! Grymt asså. Och ja, clownen kommer att ge mig mardrömmar och hitlerpropagandan också. Creepy som tusan. Men det allra bästa var att du fick känna bäbis, att ni liksom fick hälsa på varandra för första gången! Du kommer bli världens finaste moster, utom all tvivel! Puss!!!