söndag 7 september 2014

Kajakpaddling i den ålänska skärgården dag 2
Andra dagen paddlade vi vidare genom stilla vatten och under strålande sol. Vi fortsatte paddla norrut, genom en vacker kanal. När den svängde och tog slut fanns framför oss bara öppet hav, vi hade kommit fram till Saggö. Det var den mest fantastiska platsen vi var på under äventyret. Enorma vackra klippor, med en stor platt yta precis vid havet där vi fick upp alla våra tält, framför våra tält fanns bara öppet hav. När vi slagit upp tälten, ätit lunch och tränat sidoförflyttningar med kajakerna så bestämde sig jag, Hanna och Vanja för att bada. Varma, soliga dagar på ett hav fullt påklädd blir lite tröttsamt i längden. Havet var kallt men uppfriskande. Jag älskar att klassen är lika knasiga som mig. Att de vill bada fast havet är kallt, att de vill springa runt och fota solnedgången i timmar, att det vill gå upp klockan 05:30 för att fotografera soluppgången nästa dag.

Och vilken solnedgång sedan. Den var så fantastiskt vacker.  Jag sprang runt i lyckorus barfota över klipporna med kameran i handen tills solen var helt borta.  Och sedan kom stjärnorna. Jag drog ut min sovsäck och liggunderlag och låg ute på klipporna och tittade på dem, sedan hämtade jag kameran och fotograferade dem.Aldrig har dem tidigare år haft så fint väder på paddlingen. Aldrig förut har det tagis sig så långt som vi gjorde. Inte under Leifs år och inte under åren läraren innan undervisade heller. Det känns som vi är välsignande. Som att allt kommer gå vår väg.

Det här året kommer att bli oförglömligt.3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag ryser Emme!! Jag är så himla glad för din skull! Det här är ditt livs äventyr som du kommer minnas när du blir gammal. Det låter helt perfekt allting och jag tror att det bara kommer bli bättre och bättre. Heja dig va cool du är! Och sjukt jäkla snygg din natur-kvinna!! Kram!
/Novali

Lisa sa...

Wow!!! Vilka bilder. Vilka dagar. Helt magiskt! Det här är verkligen ditt stora äventyr!! Håller med Novali: sjukt jäkla snygg natur-kvinna!!!!!! PUSS!

Josäfin :> sa...

GALET så fina bilder du tar! helt sjukt!